Hvorfor er der ikke flere, der har jubilæum?

Færre og færre lærere fejrer jubilæum i Københavns Kommune. I KLF's sekretariat undrer man sig over tendensen og spør': Hvorfor er der ikke flere, der har jubilæum?

KLF | Af: Sekretariatet 08. januar 2018

I KLF´s sekretariat undrer vi os. Hvorfor er der ikke flere lærere og børnehaveklasseledere, der har jubilæum? Kan det have sin rigtighed?

Hvis vi ser på udviklingen gennem de sidste 9 år, så har antallet af lærere og børnehaveklasseledere, der har jubilæum set således ud:

Antal jubilarer:

2010: 65 lærere og børnehaveklasseledere

2011: 67 lærere og børnehaveklasseledere

2012: 63 lærere og børnehaveklasseledere

2013: 47 lærere og børnehaveklasseledere

2014: 42 lærere og børnehaveklasseledere

2015: 20 lærere og børnehaveklasseledere

2016: 12 lærere og børnehaveklasseledere

2017: 7 lærere og børnehaveklasseledere

2018: 12 lærere og børnehaveklasseledere

Er det virkelig de ændrede arbejdsvilkår med LOV 409 og skolereformen, der får lærerne og børnehaveklasselederne til at flygte fra skolerne, inden man opnår et jubilæum?

Eller er der sket så mange omstruktureringer i forvaltningen – senest med overførsel af alle stamdata på de ansatte til Koncernservice – at oplysninger om jubilæumsanciennitet for nogle ansatte er gået tabt?

Uanset hvilken forklaring, der er den rigtige, så er der et problem.

Hvis du eller din kollega mener, at der er noget galt med opgørelsen af din jubilæumsanciennitet, så henvend dig til din leder, Koncernservice eller til  KLF’s sekretariat.

Fakta

Jubilæumsgratialet ved 25 og 40 års jubilæum er p.t. 12.961 kr. Desuden har man fri på jubilæumsdagen.

Jubilæumsdato regnes i forhold til den samlede ansættelse i Københavns Kommune. Hvis man fx har arbejdet 1 år som pædagogmedhjælper før læreruddannelsen og efterfølgende 24 år som lærer i Københavns Kommune, så har man ret til 25 års jubilæum.

Ansættelser uden for Københavns Kommune tæller ikke med i beregningen af jubilæumsanciennitet i Københavns Kommune.

Denne notits er skrevet af KLF's sekretariat.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Pia Cederval Andersen | 10. januar 2018 KL. 17:01

Jeg regnede da helt sikkert med at få mit 40 års jubilæum med, da jeg startede på en ny skole for godt 7 år siden. Desværre gjorde skolereformen og "loven" det håbløst at udføre mit arbejde på tilfredsstillende vis, så jeg sagde op per 1. sep. 2017. jeg har aldrig drømt om at skulle tilbringe min tid som "kontorpersonale"! Jeg er god til at undervise, og jeg brænder for mine fag, men det er efterhånden blevet umuligt at stå inde for den faglige kvalitet, så derfor er jeg nu blevet pensionist efter 39 år på to forskellige københavnske skoler.