Hvilke lærere er det, Pia Allerslev kender, der ikke stiller krav til eleverne?

Under overskriften 'Vi må gøre op med folkeskolens misforståede blødsødenhed' (Politiken 21.7.) forsøger Venstres børne- og ungdomsborgmester her i sommerferien at gøre sig interessant på lærernes bekostning.

Debat | 26. juli 2015

Debatindlæg bragt i den trykte udgave af Politiken 25. juli 2015

Af Lars Aslan Rasmussen, medl. af Kbh's Borgerrep. for Socialdemokraterne, Pol. Ordfører

Indlægget er på alle måder trist og i bedste ' Inger Støjberg-stil' blottet for nuancer og respekt for den gruppe, man taler om.

At den ansvarlige borgmester for den københavnske folkeskole i den grad har behov for at nedsable lærerne (der har stået urimeligt meget for skud), er mig fuldkommen ubegribeligt. Lad os eksempelvis tage udgangspunkt i følgende citat fra indlægget: 'Vi sender vores børn i skole, så de kan lære at læse, regne, skrive, at tale fremmedsprog og andre færdigheder. Og derfor går det ikke, hvis lærere og pædagoger, i en form for misforstået godhed, ikke stiller krav til eleverne'. Hvilke lærere og pædagoger er det, som Pia Allerslev kender, der ikke stiller krav til eleverne? Er det nogle bestemte lærere, pædagoger eller skoler, der er tale om? Dokumentationen for borgmesterens grove beskyldninger mangler i den grad, og i stedet bliver en hel faggruppe, som gør et fantastisk stykke arbejde, hængt ud som blødsødne og uden forståelse for de børn, de arbejder med. Det må være meget underligt som lærer eller pædagog at opleve, at ens politiske chef hellere vil udstille sit personale i medierne end tage en dialog med dem om de ting, som man mener kunne gøres bedre.

Der er jo for så vidt ingen, der er uenige i, at det er bekymrende, når en stor gruppe elever forlader folkeskolen uden at kunne læse og regne ordentligt. Derfor er det også så trist, at borgmesterens indlæg er klinisk renset for, at sociale faktorer også spiller ind, når vi taler om elever, der klarer sig fagligt dårligt. At Pia Allerslevs eneste løsning i indlægget er genindførelse af eftersidningen, vidner næppe om nogen speciel indsigt eller progressiv tilgang til at gøre folkeskolen bedre. Pia Allerslev melder sig nu også ind i hylekoret, som har behov for at gå efter lærerne, hvilket er meget beklageligt, netop fordi flere københavnske forældre er begyndt at vælge folkeskolen til, fordi de oplever engagerede og dygtige lærere, der gør en forskel for vores børn. Vores lærere fortjener ros og respekt, især fra den ansvarlige borgmester.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.