Hvad kæmper I for?

"Inde i butikken stod et par unge ekspedienter og satte varer op, og da jeg kom forbi, spurgte den ene af dem mig om, hvad det dér lockout egentlig betyder."

Synspunkt | Af: Nina Boertmann 12. april 2013

Jeg er stolt over at være lærer i disse tider. Vi er lockoutet, vi er synlige alle steder i byen, vi laver fantastiske aktioner, og der udfoldes en aktivitet og idérigdom, som er enestående. Med vores gule bånd kan alle genkende en lockoutet lærer.

Forleden dag gik jeg ind for at købe ind på vejen hjem fra en demonstration. Inde i butikken stod et par unge ekspedienter og satte varer op, og da jeg kom forbi, spurgte den ene af dem mig om, hvad det dér lockout egentlig betyder.

Jeg forklarede lidt om arbejdsmarkedets parter, overenskomstforhandlinger og forskel på strejke og lockout. Og så sagde hun ”Ja, men hvad kæmper I for?”

Vi kæmper for en ordentlig overenskomst, retten til at lave kollektive aftaler, ikke kun om løn, men også om arbejdsforhold. Vi kæmper for folkeskolen, vores ret til at være professionelle udøvere af vores erhverv. Vi kæmper for at bevare vores mulighed for at kunne gøre et ordentligt stykke arbejde, der lever op til vores professionsidealer.

Vi kæmper for ’den danske model’, hvor overenskomster forhandles mellem ligeværdige parter, og ikke af en lille gruppe teknokrater, der er i gang med at regne ud, hvad der bedst kan betale sig uden noget hensyn eller kendskab til den skole, hvor arbejdet skal udføres.

Vi kæmper for, at den kommende folkeskolereform ikke skal betales via vores overenskomst, vi kæmper for en overenskomst, hvor facit ikke er skrevet på forhånd.

Vi står sammen i denne kamp nu, og vores sammenhold bliver helt afgørende, når vi kommer tilbage på skolerne og skal arbejde sammen under måske helt andre vilkår. 

Lad os bevare denne styrke og dette sammenhold, og sammen sikre folkeskolens fremtid.

Nina Boertmann

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.