Foreningen ’Hjælpekassen af 1892’, der i 127 år har forsynet lærere i Københavns Kommune med hurtige og billige lån, blev endeligt opløst ved en ekstraordinær generalforsamling 4. april i år. Årsagen er som tidligere omtalt de nye regler i persondataloven og en manglende tilslutning fra KLF-medlemmerne på skolerne.

 

Hjælpekassens bestyrelse takker medlemmerne og ikke mindst hjælpekasserepræsentanterne på skolerne for støtte til foreningens solidariske formål. Mange har trofast givet deres bidrag gennem flere årtier, og det siger Hjælpekassens bestyrelse en stor og hjerteligt tak for.

Ved det sidste bestyrelsesmøde rettede Jane Pilegaard som KLFs repræsentant i Hjælpekassens bestyrelse en særlig tak til Bent Christiansen, der har lagt et kæmpestort arbejde i Hjælpekassen. Bent har været medlem af Hjælpekassen i 57 år, og siden 1978 først revisor i 11 år og formand i de seneste 30 år.

LÆS OGSÅ: Hjælpekassen af 1892 skal opløses

”Du har om nogen gjort en forskel for vores kolleger. Vi og mange andre med os synes, at det er sørgeligt, at Hjælpekassen må lukke. En årsag er, at der er en vild personaleomsætning på de københavnske skoler, fordi kommunen ikke kan fastholde nye lærere. Derfor er der løbende en stor udskiftning, og 52 procent af lærerne har været ansat i mindre end tre år”, sagde Jane Pilegaard og pegede på, at viden og traditioner derved går tabt, og nye kolleger når ikke at lære alle hjørner af ansættelsen at kende ­ – herunder fx små lyspunkter som Hjælpekassen.

Jane Pilegaard nævnte, at ældre lærere endnu husker, dengang det var en selvfølge, at et medlemskab af KLF også var et medlemskab af Hjælpekassen.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.