Rendyrket fredagshygge var overskriften på dagens store arrangement i Københavns Lærerforenings have og hus på Frydendalsvej, hvor KLF bød på kolde øl og vand til medlemmerne.

Der har været et væld af aktiviteter i fagbevægelsen den seneste tid. Faneborge ved Forligsinstitutionen, happenings morgen, middag og aften, demonstrationer og store fællesmøder. I dag var planen anderledes afslappet. Københavns Lærerforening inviterede medlemmerne til fredagsbar på Frydendalsvej, hvor hygge, fællesskab og weekendsnak var omdrejningspunktet.

”En hotdog tak,” kommer det fra en af de fremmødte KLF’ere. Pølserne blev serveret som på samlebånd fra den smukke, gamle Food truck af mærket Citröen HY fra 1965. Køen blev hurtig lang, men stemningen var afslappet og hyggelig. Selvom vejret fortsat er til den kølige side, var der fint læ i haven på Frydendalsvej, hvor omkring 200 KLF’ere havde valgt at bruge deres fredag eftermiddag i selskab med kolleger fra hele byen.

Fra højtalerne summede klassiske rock-ballader leveret live af bandet Bruun og Pålsson. Meget passende sang flere med på Tracy Chapmans ”Talkin’ ’bout a revolution”, der i denne uge kunne fejre 30-års jubilæum. Selvom konflikten på arbejdsmarkedet ikke er brudt ud, er det alligevel en speciel tid – hvor fagbevægelsens hundredetusinder medlemmer oplever et historisk sammenhold på tværs af faggrupperne. ”Don’t you know, They’re talkin’ ’bout a revolution …” akkompagnerede flere af havens gæster syngende, mens andre mumlede teksten for sig selv med rokkende fødder og et saligt smil på læberne.

Se fotoserie:

”Tak for det, I gør”

Et par enkelte gæstetalere var inviteret med til arrangementet – heriblandt Stilladsarbejdernes formand, John Ekebjærg-Jakobsen. Han kvitterede for det nære samarbejde og roste lærerne for deres indsats.

”Lærerne stod alene i 2013, men det, I gjorde dengang, er en af årsagerne til det store sammenhold, vi ser i dag,” sagde han.

Men lærerne tabte ikke alt dengang, lød det blandt andet fra John Ekebjærg-Jacobsen. Han pegede på de mange kommuner, der efterfølgende har erkendt, at de ikke kunne leve med tunge lovrammer og det grove angreb på lærerne:

”Lokalaftalerne, som er indgået i mange kommuner er en stor sejr for jer. De viser, at kampen aldrig slutter – der er altid resultater, man kan bygge videre på”. Selv kunne John Ekebjærg-Jacobsen huske, at lærerne bakkede stilladsarbejderne op under stilladskonflikten i 1978. ”Det glemmer vi ikke,” sagde han med et smil.

”Tak for det, I gør, og dem I er. Giv jer selv et klap på skulderen,” afsluttede John Ekebjærg-Jacobsen sin tale til KLF’erne i haven på Frydendalsvej.

Uformelt og hyggeligt

Fra arrangementets start ved 15-tiden strømmede glade medlemmer til foreningens hus og helt frem til sluttidspunktet var haven og husets nederste etage godt fyldt op med snakkesaglige mennesker. 

Der er ingen tvivl om, at sammenholdet mellem KLF’s mange medlemmer også er intakt, og flere venskaber er opstået i denne tid, hvor man ofte møder hinanden til de mange aktiviteter – alt for mange husker tydeligt lockouten i 2013 – selvom den stadigvæk gør ondt, er der ingen tvivl om, at lærerne ikke har tænkt sig, at lade sig køre over endnu engang!

Vi står stærkt. Også i Københavns Lærerforening.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.