Flere lærerarbejdspladser på SKIB

Arbejdsmiljørepræsentanten har sammen med TR og kollegerne længe kæmpet for bedre arbejdsforhold for medarbejderne på Skolen på Islands Brygge, og nu ser der endelig ud til at ske noget. ”Dejligt at ledelsen selv har taget initiativ”, bifalder AMR, der også glæder sig over, at BUF har fundet nogle penge til formålet.

Arbejdsmiljø | Af: Peter Garde 12. november 2015
Der er kamp om pladsen, når man skal forberede undervisningen på Skolen på Islands Brygge, men bedre muligheder er muligvis på vej. Foto: Peter Garde

Et usundt indeklima og dårligt fysisk arbejdsmiljø har længe plaget de ansatte på Skolen på Islands Brygge, og i september beskrev arbejdsmiljørepræsentant Line Frederiksen Baadsgaard på klfnet, hvor stor en belastning det er for lærerne i det daglige arbejde.

På skolen er der 3,2 lærer pr. arbejdsplads, mens BUF’s ikke særlig ambitiøse mål lyder på 3 lærere pr. arbejdsplads. Det betyder, at mange lærere søger ud i bygningerne til mindre egnede borde og stole for overhovedet at kunne sidde ned og forberede sig. Også larm fra elever, smækkende døre, ventilation og andre støjkilder gør det svært at få fred til arbejdet.

LÆS OGSÅ: Hver dag i usundt indeklima og dårligt fysisk arbejdsmiljø

Små kontorer og grupperum er allerede inddraget som arbejdslokaler for lærere og hele team, hvor de sidder som sild i en tønde i overfyldte lokaler. Nogle lærere flygter derfor ud i andre hjørner som fx det pædagogiske værksted i tilknytning til biblioteket. Det er ikke et stillerum til forberedelse, og computerne står der kun som en del af værkstedet, der også har kopimaskine og printer, men ingen udsugning. Lokalet er altså ikke egnet til forberedelse, men af nød bruger mange lærere det i dagens løb.

Trioen på jagt efter arbejdsplads

Efter artiklen på klfnet er der kommet lidt bevægelse i de arbejdsmiljømæssige forhold på skolen. Klagerne gennem en lang periode over lærerarbejdspladserne ser ud til at være hørt. Skoleledelsen har nu af egen drift taget problemet op i Trioen, og i øjeblikket undersøger den, hvilke muligheder der kan findes for at øge antallet af lærerarbejdspladser.

”Vi er rigtig glade for, at ledelsen har taget fat i problemet. I Trioen arbejder vi - ledelsen sammen med tillidsrepræsentant Stinne Lorenz og mig - på at finde nogle løsninger, der kan give os én arbejdsplads til deling for to lærere. Det vil være en klar forbedring i forhold til situationen i dag, hvor mere end tre lærere skal dele én stol. Måske kan vi i første omgang ændre nogle grupperum for eleverne til arbejdsrum for lærerne”, siger AMR Line Frederiksen Baadsgaard.

BUF har fundet nogle penge

I øjeblikket arbejder skolen økonomiudvalg med muligheder i forhold til ressourcer. Skolen står over for en større udvidelse længere nede ad Artillerivej, og tanken er, at man måske også i den anledning kan opnå noget lokalemæssig fleksibilitet. Også BUF er blevet opmærksom på de ringe arbejdsforhold for skolens medarbejdere, for der er dukket nogle penge op, som man ikke har haft tidligere. 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.