Farvel til et hardcore år 2015

'Farvel til endnu et år med lov 409 samt et hårdt tilkæmpet ’forståelsespapir’, der lemper loven på et par områder. Et år hvor der fortsat savnes sammenhæng mellem tid og opgavemængden.'

Synspunkt | Af: Jane Pilegaard 30. december 2015

Vi siger nu farvel til et år, hvor krig og terror er rykket direkte ind under huden på os - senest med de døde i Paris.

Farvel til et år med en regering, som kun har regeret godt et halvt år, men som i den grad har formået at markedsføre Danmark som alt andet end medmenneskeligt i forhold til omsorg for mennesker i nød.

En regering, der har aflyst midler til nødvendige miljøhensyn. En regering, som har vedtaget en finanslov, der er en mavepuster til dem, som i forvejen skal spare, mens registreringsafgiften nedsættes på store biler – blot som et eksempel. Det sker stort set samtidig med vedtagelsen af den europæiske helt nødvendige klimaaftale!

Desuden skæres i arbejdsmiljø, forskning, uddannelse og velfærd. Det sker for at få råd til skattelettelser til de velhavende danskere.

Farvel til et hardcore år 2015 - også i den københavnske folkeskole.

Farvel til endnu et år med lov 409 samt et hårdt tilkæmpet ’forståelsespapir’, der lemper loven på et par områder. Et år hvor der fortsat savnes sammenhæng mellem tid og opgavemængden. Hvor der fortsat er helt urealistiske ambitioner i forhold til den tildelte mængde af opgaver. Hvor arbejdspresset bliver urimeligt højt. Så utilstedeligt højt at alt for mange kolleger går ned med stress. Menneskeligt tragisk og et urimeligt spild af dedikeret arbejdskraft.

Et år hvor mange af os har sagt farvel til gode kolleger. Kolleger, som har fået job i omegnskommunerne, hvor der modsat København er indgået fornuftige aftaler om lærernes arbejdsforhold. Aftaler, der imødekommer et professionelt råderum og mulighed for mere fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen.

Et år, hvor der er sket noget besynderligt i KBH, nemlig at overtid stort set er forsvundet. Forsvundet fordi mange ikke registrerer arbejdstiden. En undersøgelse i DLF viser, at hvis vi gjorde det, ville 56% være i overtid pt. Vi mister derfor løn for undervisningstillæg, 118,02 kr. pr. time over 750 + overarbejde, og ikke mindst mangler vi ’stopklodserne’ mod det uendelige arbejde -  altså dokumentation til fagpolitisk handling. Vi bliver i det kommende år nødt til at registrere vores arbejdstid -  alle sammen!

Et år hvor Finansministeriet i årets sidste måned offentliggør en redegørelse, der viser at underskuddet på de offentlige finanser i 2015 er langt mindre, end det regeringen forudså for blot tre måneder siden. Faktisk er der 14,1 mia. kr. mere til rådighed end forventet.

Kom nu i gang alle politikere og direktion i landets største by. Vi mangler i den grad flere lærere for at løfte opgaven på de københavnske skoler. Lad os samle visioner, kræfter og ikke mindst sund fornuft om at skabe et bæredygtigt københavnsk skolevæsen. Det er nu, og det er nødvendigt!

Farvel år 2015 -  på trods og tværs- med stor tak for skønne unger, forældre - og for gode, gode kolleger.

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jan Trojaborg | 01. januar 2016 KL. 19:06

Meget rammende kommentar, Jane. Det har ikke været noget opmuntrende år, hverken ude i verden, med den nye deprimerende regering eller i vores skolevæsen. Men, vi giver ikke op, kæmper videre, lader håbet bære os oppe, og glæder os - som Jane skriver - over dejlige kolleger, der på trods formår at bevare livsglæden og menneskelig-heden.