Faneborg og sammenholdet fortsætter

De københavnske fagforeninger giver fortsat deres massive opbakning til topforhandlerne på det statslige-, regionale- og kommunale område. Faneborgen ved Forligsinstitutionen opretholdes alle døgnets timer, indtil der findes en forhandlet løsning, eller at et sammenbrud er en realitet, fortæller KLF’s formand Lars Sørensen tirsdag aften til KLFnet.dk

KLF | Af: Jan Klint Poulsen 25. april 2018
Foto: Jan Klint Poulsen
Foto: Jan Klint Poulsen

Nattens udmelding om LO-gruppens delforlig på det regionale område har sået stor tvivl hos mange om, hvorvidt solidaritetspagten mellem fagforeningerne og deres medlemmer fortsat holder.

Ifølge Lars Sørensen er der ingen tvivl om, at sammenholdet har lidt et alvorlig knæk, men han vurderer, at solidariteten mellem de mere end hundrede faggrupper på det offentlige område fortsat er intakt:

”Det er klart, at vi gerne havde set, at vi alle var kommet i mål sammen, men nattens aftaler må ikke slå dybe revner i fagbevægelsens kamp for en løsning, der tilgodeser alle faggrupperne. Vi har brug for, at der bliver landet aftaler, som alle grupper kan se sig selv i.”

Tidligere i dag deltog KLF’s næstformand Inge Thomsen sammen med bestyrelses- og hovedstyrelsesmedlem Kjell Nilsson i et møde med de københavnske fagforeninger. Her blev sammenholdet bekræftet fra alle parter, kan Lars Sørensen referere. Og det er en melding, han er godt tilfreds med.

Kampen er langt fra slut

Lars Sørensen fortæller til KLFnet.dk, at forhandlerne på lønmodtagersiden har strakt sig langt for at finde løsninger, der kunne resultere i en fornuftig overenskomst, men at viljen på arbejdsgiversiden har været svær at få øje på. Alligevel er kampen langt fra slut:

”Vi fortsætter presset og er tilstede 24 timer i døgnet foran Forligsinstitutionen,” siger han. Den nye situation har betydet, at fagforeningerne i København har kigget hinanden i øjnene og bekræftet sammenholdet endnu engang.

Nu opfordrer han alle KLF’ere til at deltage i aktiviteterne ved Forligsinstitutionen i det omfang, som det kan lade sig gøre. Han håber også, at medlemmerne vil fortsætte de gode fortællinger i tekst og billeder på de sociale medier.

Se aktiviteterne som KLF er med til i aktivitetskalenderen på KLFnet.dk’s forside. (midt på siden)

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.