Enhedslisten: Fast aftale om tid til forberedelse, tak!

Hos Enhedslisten på Københavns Rådhus er tålmodigheden sat på prøve oven på de kuldsejlede forhandlinger om en lokalaftale for lærerne i København. Nu melder partiet deres støtte til lærerne på de københavnske folkeskoler og opfordrer forvaltningen til at følge BR’s vedtagelse i marts.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 09. september 2016
Gorm Anker Gunnarsen, EL, Københavns Borgerrepræsentation.
Gorm Anker Gunnarsen, EL, Københavns Borgerrepræsentation.

Gorm Anker Gunnarsen (EL) er forundret over, at forhandlingerne er endt i et sammenbrud, og håber, at parterne hurtigst muligt genoptager dialogen omkring forhandlingsbordet.

”Jeg synes, forvaltningen grundigt skal se på, hvad Borgerrepræsentationen vedtog 17. marts. Målet er en by-dækkende aftale, og det mener jeg dækker over kollektive aftaler med nogle fælles, ensrettede rammer, så man kan sikre tiden til forberedelse for lærerne – det var jo sådan set også derfor, at vi i Borgerrepræsentationen ændrede et forslag om lokale aftaler til at være en ’bydækkende’ aftale,” understreger han.

LÆS OGSÅ: Radikale: Giv lærerne de 5 timer til forberedelse

Hos Enhedslisten er man opmærksom på, at aftalen ikke må betyde nye udgifter i budgettet, men det ser Gorm Anker Gunnarsen ikke som et problem, hvis det er KLF’s krav om minimum 5 timer til forberedelse, der er knasten.

”Vi vil gerne være med til at sikre så meget forberedelse som muligt for pengene, og hvis de 5 timer er omkostningsneutrale, kan jeg ikke forstå at økonomiudvalget blander sig i det,” siger han som reaktion på Jan Trojaborgs udmelding om, at den administrerende direktør i BUF, Tobias Stax, har hentet opbakning til sin forhandlingslinje i økonomiudvalget.

”Det undrer mig, hvis det er rigtigt, for Borgerrepræsentationen er den øverste myndighed i København, og det kan man ikke underkende i noget andet udvalg på rådhuset,” forklarer Gorm Anker Gunnarsen.

”For at lærerne kan tage ansvaret for undervisningen, skal de også have sikret tiden til forberedelse. Det er børnene, det her handler om. De har krav på velforberedt undervisning – det skal ikke være tilfældigt fra skole til skole,” siger han. 

På Københavns Rådhus har Enhedslisten længe arbejdet for at sikre en fast norm for, hvor meget forberedelse man kan forvente, lærerne får ude på skolerne. I budgetforhandlingerne for 2017 går partiet efter at sikre en bedre normering for forberedelse på skolerne.

”Flere lærere på skolerne betyder i sidste ende også mere tid til forberedelse for den enkelte,” vurderer Gorm Anker Gunnarsen. KLFnet erfarer, at de Radikale i budgetforhandlingerne vil sikre to lærere mere på hver skole i det kommende budget.

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Kirsten kubstrup | 09. september 2016 KL. 07:41

Det er oplagt at sikre den nødvendige tid til forberedelse, men det er jo slet ikke det tema, der har ført til forhandlingssammenbrud. Hvis Jan og Gorm har stået ansigt til ansigt, så forstår jeg ikke misforståelsen.