Det fagpolitiske engagement betaler sig

"I vinter oplevede vi blandt andet københavnske lærere, der blandede sig i debatter med lokale politikkere på Facebook. Resultatet, da ”Facebook-tråden” sluttede, var en aftale om et kaffemøde blandt politikkerne med henblik på at drøfte, hvordan vilkårene for lærerne kan blive bedre."

Synspunkt | Af: Janne Riise Hansen 15. juni 2016

Der er mange lærere, som ud over deres lærerjob på skolerne dukker op til demonstrationer, flyver til tasterne, får skrevet breve til lokalpolitikkere og blander sig i debatter på diverse sociale medier – og det betaler sig sgu!

Bare i løbet af det sidste halve år er der sket mange ting, som ikke ville være sket, hvis ikke én eller flere københavnske lærere var røget op i det fagpolitiske felt og på forskellige måder tog bladet fra munden og dermed gjorde en forskel.

I vinter oplevede vi blandt andet københavnske lærere, der blandede sig i debatter med lokale politikkere på Facebook. Resultatet, da ”Facebook-tråden” sluttede, var en aftale om et kaffemøde blandt politikkerne med henblik på at drøfte, hvordan vilkårene for lærerne kan blive bedre. To dage senere vedtog en enig Borgerrepræsentation, at der skulle indgås en lokalaftale for de københavnske læreres arbejdstid. 

Igennem hele foråret har lærerne også været aktive, og det har været en (til tider kold) oplevelse at stå skulder ved skulder med kollegaer fra de københavnske skoler for at demonstrere foran KL-bygningen, rådhuset og Falconer Salen mod det forhadte omprioriteringsbidrag. Her blev resultatet, at det - om ikke andet - har fået nyt navn og nu kun lyder på 0,5 milliarder i stedet for 2,4 milliarder. Derved bliver besparelserne på den kommunale velfærd altså ikke fjernet, men dog betydeligt mindre end planlagt.

Senest kunne man på klfnet.dk læse det bekymrende og yderst velformulerede brev til politikkerne fra tillidsfolk på de københavnske specialskoler i forhold til både de sidste års - men også de kommende års - voldsomme besparelser på området. Herefter fulgte et interview med Fensmarkskolens tillidsvalgte, som ”ikke ville tie længere”. Resultatet af brev og interview blev, at både Enhedslisten og Socialdemokraterne offentligt har udtalt, at der ikke vil blive sparet på området til næste år. 

Selvom vi selvfølgelig ikke er i mål med alt det, vi kæmper for, så viser de tre ovenstående eksempler alligevel, at hvis vi er aktive, råber højt engang imellem og gentager vores bekymringer for folkeskolen, så er det faktisk muligt at trænge igennem til politikkerne.

Mit håb er derfor, at vi efter en velfortjent sommerferie vil møde endnu flere KLF-medlemmer til demonstrationer, generalforsamling og andre faglige arrangementer, samt at endnu flere lærere vil tage bladet fra munden og udfordre det politiske system.

Forestil jer lige, hvad vi så kunne udrette!

Rigtig god sommerferie.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Kirsten Houmaae Hedtoft | 16. juni 2016 KL. 08:16

Det er godt og flot! Not'er jer, at I skal fremhæve elevernes situation, og hvordan deres forbedrede vilkår kræver bedre arbejdsbetingelser for jer. God sommer!