Der skal mere til, før…

'Vi må, samtidigt med arbejdet på at finde gode løsninger på vores egne skoler, give tillidsrepræsentanten i LokalMED styrke til at sige fra over for de åbenlyst umulige opgaver. De skal sendes retur til HovedMED uden vores underskrift.'

Synspunkt | Af: Kjell Nilsson 22. april 2015

… eleverne kan modtage god undervisning, og lærer- og skolelederarbejdet bliver attraktivt. Det er vi mange, der mener i den københavnske skoleverden.

Desværre mener Frank Jensen, at skolen kan klare sig med mindre og mindre, og han vil spare i år og igen til næste år. Frank mener også, at man kun kan være en god lærer, hvis man arbejder 100 % af sin tid på skolen og altid husker at tale skolen op.

BUF har bestemt, at det bliver LokalMED på den enkelte skole, der på Frank Jensens præmisser skal løse opgaven med at give eleverne god undervisning og gøre lærer- og skolelederarbejdet attraktivt. Det bliver altså LokalMEDs opgave at holde den københavnske folkeskole kørende udelukkende ved brug af flosklen: Mere for mindre.

Hvordan kan vi hjælpe LokalMED?

Vi må, samtidigt med arbejdet på at finde gode løsninger på vores egne skoler, give tillidsrepræsentanten i LokalMED styrke til at sige fra over for de åbenlyst umulige opgaver. De skal sendes retur til HovedMED uden vores underskrift.

Vi må finde på måder at inddrage skolens forældre og gennem dem eleverne. Vi må give dem viden om de konsekvenser, de forsatte nedskæringer får på netop vores skole. Det skal ske på en ærlig og samtidig engagerende måde.

Vi må bidrage til den erkendelse, der spreder sig i samfundet, om at der skal handling til for at sikre job, der giver arbejdsglæde, en løn til at leve af og offentlige velfærdsinstitutioner med indhold.

Vi er ikke alene. I metrobyggeriet står rumænske arbejdere frem, kæmper og vinder en løn til at leve af. På universiteterne aktionerer de studerende for at genvinde indflydelse på deres uddannelse. De unge cykelsmede organiserer sig. De ansatte i lufthavnen kæmper for at få Ryanair til at tegne overenskomst. På kryds og på tværs vokser solidariteten frem. Det skal der mere af …

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.