Frostgraderne og blæsten bed i kinderne, da organisationerne for offentligt ansatte i Københavns Kommune mødte op foran Moderniseringsstyrelsens bygning i Indre By. Ikke mindst lærerne var talrigt repræsenteret, og de røde og grønne KLF-flag blafrede ivrigt - sikkert for at holde varmen.

Næstformand hos socialpædagogerne, Jan Hoby, bød velkommen og ridsede nogle forudsætninger op for den store utilfredshed, som offentligt ansatte har med deres løn- og arbejdsvilkår. Der har for eksempel ikke manglet milliarder til skattelettelser til de i forvejen velbjergede, lavere afgifter for luksusbiler og militæret, dertil en meget positiv økonomisk udvikling i landet, men når det kommer til at honorere de offentligt ansatte, så er der kun latterligt få kroner – de mener endda, at vi skylder noget. De, der har meget, skal meres gives, er regeringens politik, og modstanden mod den politik handler ikke kun om offentligt ansattes løn og arbejde, men om velfærdssamfundets overlevelse.

Blandt flere talere var KLF-formand Jan Trojaborg, der sagde, at Moderniseringsstyrelsen havde en stærkt kritisabel hovedrolle i overgrebet mod lærerne i 2013, og den fungerer også som instruktør ved ok-forhandlingerne i år.

Væk med Moderniseringsstyrelsen

Om Moderniseringsstyrelsen sagde Jan Trojaborg: ”De bor her i gaden ved navn Landegreven, der retteligt burde hedde Fedtegreven. Dels fordi de er yderst fedtede med pengene, dels opfører de sig som grever og baroner fra før stavnsbåndets ophævelse. De mener, at de ansatte i den offentlige sektor bare skal rette ind og ikke fortjener samme lønstigninger som i den private sektor. Nedlæg den styrelse!” 

Jan Trojaborg omtalte også de internationale konventioner, som Danmark har tilsluttet sig, herunder ILO, den internationale arbejdsorganisation. ILO har flere gange kritiseret, at Danmark ikke har ført uafhængige forhandlinger mellem arbejdstager og arbejdsgiver ved overenskomstfornyelser, blandt andet og ikke mindst i 2013. Men hverken den forige eller nuværende regering efterlever den konvention, de har tilsluttet sig.

Tak til organisationskollegerne

KLF-formanden takkede også de øvrige organisationer for deres store opbakning til lærernes krav om en arbejdstidsaftale. Han sagde i en terminologi, som han krediterede dronningen for, at det var i høj grad meget hjertevarmende at møde så meget støtte fra de kommunale organisationskolleger.

Næppe var deltagerne i demonstrationen nået hjem, før de kunne se på skærmen, at overenskomstforhandlingerne for de kommunalt ansatte var brudt sammen. Torsdag har forligskvinde Mette Christensen indkaldt til møde i Forligsinstitutionen.

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.