Debat: Kom ind i kampen

"Vi står i en historisk situation, hvor fagforbundene har kunnet samle sig om tre hovedkrav og har holdt sammen gennem svære forhandlinger og splittelsesforsøg. ”En for alle, og alle for en” er sloganet, ikke kun forhandlernes, men også alle os, de forhandler for. Vi skal holde os parate og stå skulder ved skulder."

Debat | Af: Dorte Meyer 27. marts 2018

Vi har hørt, at lærerne ikke vil rende gaderne tynde og gøgle. Det er sagt og forstået, men hvis vi bliver ved med at sige det, kommer vi til at tale hinanden ned i kulkælderen. Og det er ikke lige det, vores forhandlere har brug for: en flok negative, trætte lærere. 

Vi står i en historisk situation, hvor fagforbundene har kunnet samle sig om tre hovedkrav og har holdt sammen gennem svære forhandlinger og splittelsesforsøg. ”En for alle, og alle for en” er sloganet, ikke kun forhandlernes, men også alle os, de forhandler for. Vi skal holde os parate og stå skulder ved skulder.  

Vi skal stå til rådighed for vores forhandlere og stå klar, når vores forhandlere har brug for rygdækning, og vise alvoren bag deres ord. Vi skal deltage i store demonstrationer og i nødvendige aktioner.

En eventuel lockout er hverken en ferie eller tiden til at male husbåd, se Netflix eller glo tv 24-7.

1/3 af alle lærere i København var ikke ansat i 13, og vi der var, er for længst kommet os over at miste en månedsløn, blive overhørt og negligeret, blive tromlet af politikerne, vi troede var vores venner og løjet om. Vi er kommet videre, for trods vi i 13 blev forsøgt udstillet som dovne lærere og dem, der ikke ville forhandle, var det omvendt os, ingen ville tale med. Vi endte med lov 409 og en skolereform dikteret ned i halsen, men vi vandt også. Vi vandt forældrenes og befolkningens respekt og opbakning - der havde arbejdsgiverne og regeringen forregnet sig. Opbakningen til os i 13 kom ikke af ingenting, den kom, fordi vi var synlige, kæmpende og var aktive.   

Vi kæmper for noget, der er meget større end et par kroner mere i lønposen. Vi kæmper for retten til reelle forhandlinger og imod, at den offentlige sektor over en kam forvandles til et område med elendige, uværdige og utilstrækkelige forhold for både brugere og arbejdere. 

Vi skal stå stærkt og rankt og parate til at yde vores bedste. Skulder ved skulder skal vi stå bag forhandlingsfællesskabet når de har brug for det.

Af Dorte Meyer, lærer og TR på Gasværkvejens Skole

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.