CPH:DOX satte elevproduktioner på programmet

BLG-TV ramte i sidste uge Charlottenborgs hvide vægge, da elever fra Blågård Skole viste filmproduktioner frem i kunsthallens ‘Blå Rum’. Et rum indrettet til film med “fokus på almindelige menneskers ualmindelige historier”.

Skole | Af: Julie Trojaborg 05. april 2017

En af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, er netop løbet af stablen i København. Tusindvis af folk fra ind- og udland har set festivalens mere end 200 dokumentarfilm, som blev vist på udstillingssteder og i biografer over hele byen. Også i festivalens hovedkvarter, Charlottenborg Kunsthal, var der spændende og nyskabende ting på programmet. Her kunne man bl.a. opleve elever fra Blågård Skole vise eksempler på deres filmproduktioner, BLG-TV.

Hvorfor? Se svaret i indslaget herunder.

Hvordan gør de?

På Blågård Skole ruller lærer Martin Drange et stort lærred ned hver måned, og hundredevis af børn retter blikket i samme retning. Gymnastiksalen er for en stund omdannet til biograf, og på programmet er den seneste udgave af BLG-TV.

Indslagene fra BLG-TV er produceret af eleverne fra en af skolens ti årgange og varer ti minutter.

BLG-TV kan handle om hvad som helst; Et fagligt tema, aktuelt stof eller indhold af mere filosofisk karakter som hvem man er, når man bor på Nørrebro.

Når en årgang skal producere sit indslag til BLG-TV, er den ikke overladt til sig selv. Man kan booke hjælp fra elever, der har taget valgfaget AV-kids og få undervisning i kamerateknik og fortælling i levende billeder.

Færdigheder og følelser

At BLG-TV er endt på en af verdens førende filmfestivaller, handler måske om ‘det lille ekstra’.

Produktionerne er på højt niveau i både optagekvalitet, klippeteknik og fortællestil. Skolen prioriterer at have en lærer som fast tovholder på BLG-TV og AV-kids og har investeret i semiprofessionelt udstyr og en enkelt MAC til at klippe på. Og pengene har ikke været spildt, for investeringerne har givet afkast. Ikke kun i elevernes kompetencer inden for levende billeder, men også i skolens fællesskabsfølelse. Og da BLG-TV-produktionerne blev vist frem under CPH:DOX, kunne skolens AV-kids så yderligere lægge lidt til regnskabet. Stolthed.

Se eksempel på Blågård Skoles BLG-TV her