Annette Westrup er død

"Annette blev ansat på Nørre Allé Skole, et område hvor hun var født og opvokset. Da skolen blev nedlagt, var hun ansat på Sjællandsgade og fra 1994 Christianshavns Skole. Hun var tillidsrepræsentant alle tre steder, og det er vi mange, som har haft stor hjælp af".

Personalia | Af: Lis Klareskov 25. august 2016

Mange kan huske den rødhårede kvinde med stram nederdel og røde stiletter komme ned gennem salen for at gå på talerstolen til KLF´s generalforsamlinger i 1970-80’erne. Med en bramfri røst, som kom fra hendes højrøde mund, kunne hun få selv en halvsovende deltager til at rette ryggen.

Det var Annette Westrup.

Annette var kendt af mange andre end skolelærere. Hun fik sat ordentligt gang i diskussionen hos medierne i forbindelse med seksualundervisningen i folkeskolen. Hun havde brugt pornoblade i undervisningen. Eleverne kiggede jo alligevel i dem, og derfor var det vigtigt at fortælle, at indholdet i de blade var temmelig overdrevet. Hun var imod den formanende undervisning med trusler om graviditet - og værre endnu Aids. At have sex skulle ikke være skræmmende, men godt. Mange elever (og lærere) har haft gavn af Annettes seksualundervisning.

Annette har udgivet to undervisningsbøger om seksualundervisning: Sexteen: På vej i et sexliv og Fingrene væk.

Annette har levet et spændende og sjovt liv. Hun var med i Thylejren fra starten for at opbygge et alternativt samfund. Hun var med til at starte Det nødvendige Seminarium, senere Tvind. Hun var også den første, som blev ekskluderet fra Tvinddynastiet i 1973, fordi hun var kritisk over for Amdi Petersen. Hun var med i Seksualpolitisk Forum, hvor hun deltog i en verdenskongres om seksualpolitik i Rio de Janeiro. Hun var med i Kvinfo, hvor der i 1985 blev udtalt, at i en alternativ regering kun med kvinder skulle Annette Westrup være indenrigsminister.

Annette blev ansat på Nørre Allé Skole, et område hvor hun var født og opvokset. Da skolen blev nedlagt, var hun ansat på Sjællandsgade og fra 1994 Christianshavns Skole. Hun var tillidsrepræsentant alle tre steder, og det er vi mange, som har haft stor hjælp af. Hun var en fantastisk inspirerende lærer og pædagog. Hendes elever elskede hende og kom for at hilse på hende senere i deres liv. Mange af os lærere havde en utrolig dygtig mentor i hende.

Annette døde den 12. august 2016.

Vi ved, det er et stort tab for Annettes datter, svigersøn og børnebørn.

Annette vil altid være et eller andet sted i vores tanker.

Lærere fra Christianshavns Skole

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jan Trojaborg | 28. august 2016 KL. 18:54

Alle der var med til de ofte turbulente generalforsamlinger i KLF i 70´erne og 80´erne husker helt sikkert Anette Westrup. Hun brændte igennem med sit farverige sprog, med store fagter og klare budskaber, der ikke havde udgangspunkt i bestemte politiske holdninger, men var udtryk for hendes egne stærke meninger. Selv om man ikke var enig, var Anettes synspunkter tankevækkende og altid båret af en skøn, smittende, kras humor. Dejligt at have mødt dette livsstykke.