Alt arbejde foregår på skolen fra august

BUF samler tillidsfolk og skoleledere til orientering om værnsregler sammen med SKK og KLF. Jan Trojaborg opsummerer synspunkter fra mødet i områderne Indre by og Østerbro.

Synspunkt | Af: Jan Trojaborg 29. januar 2014

Kan min skoleleder give mig lov til at forberede mig derhjemme næste år, spurgte en tillidsrepræsentant på tirsdagens orienteringsmøde om Forståelsespapiret i Område Indre By/Østerbro. Det samstemmende svar fra Skolelederforeningen, BUF og KLF var, at det ikke kan lade sig gøre. Det tilfredsstillede bestemt ikke TR´eren, der mente, at det er gak og ude af trit med sjælen i skolen. Det kedelig faktum er, at det har Folketinget besluttet. Vi er underlagt arbejdstidsloven, Lov 409 vedtaget i april 2013, der beskriver, at lærernes og børnehaveklasse-ledernes arbejde foregår på skolen og regnes fra mødetidspunkt til skolen forlades.

Vi kan være utilfredse med loven, men vi skal få det bedst mulige ud af situationen. Sådan beskrev HR chef Elin Hausle forholdene som første taler på det velbesøgte møde. Hun beskrev ´aftalen´ som udtryk for en fælles forståelse og en ramme, som skolerne nu skal til at udfylde. Det kræver, at der tages ansvar, at der er god dialog i det lokale MED-udvalg, og at der kommunikeres på alle planer.

BUF-konsulent Claus Detlef og sekretariatschef  Ivan Jespersen problematiserede de vanskelige forhold mellem fagdelt og understøttende undervisning, som bliver en klar udfordring for hver eneste skole, der hver især må arbejde sig frem til egne løsninger.

Skolelederformand Jeanne Jacobsen gennemgik et eksempel på en opgaveoversigt, der viste, at langt hovedparten af lærerens opgaver vil ligge klar fra skoleårets start. Der kan blive en lille rest til registrering, som let kan klares via et regneark eller de adskillige app´s, der er på markedet. Derefter udarbejdes der et grundskema. Ivan Jespersen anbefalede i ´aftalens´ ånd, at de tillidsvalgte, der tilsammen får 330 timer det første år, får en træffetid, hvor de kan mødes indbyrdes, og hvor de kan mødes med ledelsen.

De øvrige 4 møder i områderne er nu fastlagt (se TR skrivelse nr. 37), og jeg vil varmt anbefale Trio´erne (skoleleder, TR og AMR) at deltage. Der er brug for både fælles orientering og diskussion.

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.