60 år: KLF’s næstformand fejret

”Du bliver ikke blændet af det lys, der skinner inde i magtens rum,” sagde bestyrelsesmedlem Kjell Nilsson i sin tale til fødselaren, som fik mange pæne og personlige ord fra venner, kolleger og politiske samarbejdsrelationer.

KLF | Af: Jan Klint Poulsen 03. juni 2016
Lars Sørensen modtager blomster og gavekort fra KLF's bestyrelse overrakt af Kjell Nilsson. Foto: Jan Klint
Lars Sørensen modtager blomster og gavekort fra KLF's bestyrelse overrakt af Kjell Nilsson. Foto: Jan Klint

Vi mærkede varmen ved Lars Sørensens reception i Københavns Lærerforening fredag eftermiddag – både fra solens stråler og i særlig grad fra talerne, der alle betegnede KLF’s næstformand som ’engageret’ og ’en god kammerat’.

Man kunne ikke have ønsket sig bedre vejr til sin fødselsdagsfejring, og det samme gælder for stemningen, som var helt igennem hyggelig. Mange tidligere og nuværende kolleger var mødt frem på Frydendalsvej for at lykønske Lars Sørensen, der søndag fylder 60 år.

I Jan Trojaborgs fravær læste konsulent Anne Lindegaard hans tale op for Lars og gæsterne, da formanden i disse dage er i Italien. Fra sit midlertidige ferieeksil skriver han, at Lars Sørensen er en myreflittig næstformand: ”Du har styr på materialet! Med din stædige tålmodighed bider du dig fast på en særdeles vedholdende og samtidigt afbalanceret måde, der giver gennemslag.”

God til at ’highlighte’ de små sejre

Talerne kom i en lind strøm i KLF’s kantine, hvor gæsterne for en stund var trukket ind fra haven. I sin tale betonede formanden for fagligt udvalg, Jane Pilegaard, at hun synes, Lars har en god evne til at huske at highlighte de små sejre. ”Det gør noget for energien,” forklarede hun, med henvisning til bestyrelsesarbejdet.

Formand for Rødovre Lærerforening, Anders Liltorp, i samtale med dagens hovedperson. Foto: Jan Klint
Formand for Rødovre Lærerforening, Anders Liltorp, i samtale med dagens hovedperson. Foto: Jan Klint

Også de personlige egenskaber, som Lars besidder, er noget, Jane og resten af bestyrelsen værdsætter: ”Du er en god kammerat i ordets bogstavelige forstand. Det er helt afgørende i bestyrelsens arbejde og for sammenhængskraften og arbejdsglæden.”

For bestyrelsesmedlem og nyvalgt hovedstyrelsesmedlem, Kjell Nilsson er Lars’ evne til at være sig selv hele vejen igennem en særlig egenskab.

”Du er vores næstformand – du går ind i magtens rum, men du bliver ikke blændet af det lys, der skinner derinde. Tværtimod. Når du kommer ud igen, og du står sammen med os andre – så kan man høre på dig, at du har været inde og fortælle, hvad der sker ude på skolerne, så de (magthaverne red.) kan gå oplyst derfra.”

Lars Sørensen holdt en underholdende tale for gæsterne. Foto: Jan Klint
Lars Sørensen holdt en underholdende tale for gæsterne. Foto: Jan Klint

OK at være udviklingsresistent

Festens hovedperson takkede for de mange pæne ord og med vanligt lune og glimt i øjet serverede Lars Sørensen en velkonstrueret tale for gæsterne, der rummede lige dele smil og alvor – så man ikke var i tvivl om budskabet. I talen røbede fødselaren, at han nu langt om længe har nået en alder, hvor det ikke længere er upassende at forholde sig lidt forbeholden, når der tænkes nyt:

”Måske er det endda forventeligt at være lidt stillestående, når man fylder 60. At se kvaliteterne i tingene, som de er eller var. Og ikke være så vanvittig fleksibel.”

Ifølge Lars Sørensen kræver ’systemet’, at medarbejderne skal være forandringsparate og de uddannes og vejledes i at kaste sig positivt ud i det alt det nye: ”…men indimellem skal vi altså også blive bedre til at diskutere og forholde os kritisk til udvikling og forandringer.”

Lars Sørensen henviste til, at han er glad for at være i en kommune, hvor man ser en kvalitet i en professionel uenighedskultur, og hvor der er forventninger til, at man som ansat inddrages og har mulighed for at forholde sig kritisk over for nye ting.

”Jeg er godt klar over, at det ikke altid er så let. Og jeg er også klar over, at professionel uenighed er meget skrøbeligt. Den kan let knække og skal vandes og gødes af alle i systemet,” lød det fra dagens fødselar, der afslutningsvis takkede alle fremmødte for deres deltagelse i receptionen.

Lars Sørensen fylder 60 år 5. juni og har derfor hele livet kunnet glæde sig over, at hele landet flager netop denne dag – også for ham. I dag vejrede flagene ved de to huse på Frydendalsvej i høj solskin. Helt velfortjent for dagens fødselar. 

LARS SØRENSEN blev første gang valgt til Københavns Lærerforenings bestyrelse i 1998. I 2011 blev han medlem af DLF’s hovedstyrelse, hvor han blev genvalgt i november 2015. Siden 2012 har Lars været næstformand i KLF.

Som lærer har Lars Sørensen været på Klostervængets Skole og Skolen i Ryparken. 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.