Se alle afsnit af 'Jul i skolekøkkenet'

Hver søndag i advent har KLFnet udsendt en sød og veltilrettelagt julehilsen fra et københavnsk skolekøkken. Her kan du se alle afsnit og høre, hvad de søde og sjove børn tænker om skolen, lærerne og undervisningens tilrettelæggelse.

KLF | Af: Jan Klint Poulsen 17. december 2016

I fire små film bager otte børn julekager på forskellige københavnske folkeskoler. Det er ikke kun velduftende, knasende julekager, der fylder i hvert afsnit. Børnene, der går på forskellige klassetrin, taler undervejs om hverdagsfilosofiske emner, som måske giver stof til eftertanke. 

Serien er produceret af Julie Trojaborg, der har haft travlt med at lave optagelserne til de flotte film. 

"Det har været virkelig skønt at høre elevernes samtaler. Men at vælge et skolekøkken som ‘location’ og elever som medvirkende er ikke det nemmeste i forhold til planlægning. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi lærerne og skolelederne har vist stor imødekommenhed. Det har været helt afgørende for, at projektet kunne lykkes," fortæller hun.

I forbindelse med de fire afsnit har KLFnet afholdt en konkurrence, hvor præmien var biografbilletter. Konkurrencerne er slut, men julen er her stadigvæk - så vi lader adventskalenderen stå lidt endnu.

Se 1. afsnit herunder. "Hvad nu hvis vi ikke havde skolen," spørger Rosa, og Storm svarer prompte: "Så var der nok mange, vi ikke havde fået som venner". Afsnittet er optaget på Gasværksvejens Skole.

1. Søndag i advent

2. afsnit i adventskalenderen er optaget på Højdevangens Skole, hvor Olivia og Johanne bager i skolekøkkenet. De to piger går i 8. klasse og har begge en klar holdning til, hvordan de vil have at undervisningen foregår.

2. søndag i advent

Det 3. afsnit af adventskalenderen er optaget på Blågård Skole, hvor de to fantastiske børn Fridtjof og Alberte laver konfekt og taler om lærerne. Og sikken de kan reflektere over tingene. Fridtjof kommer fx med gode råd til, hvordan man undgår ballade, når de store børn kommer for at drille. Et absolut must see afsnit!

3. søndag i advent

Sidste afsnit i adventskalenderen er fra Nørrebro Park Skole. Her har Alba og Alma fra 5. klasse fået til opgave at lave havregrynskugler. Imens der æltes og kreeres taler pigerne om deres egne lærere, som de mener må have et ret godt venskab. Alma mener også, at lærerne sikkert trækker vejret "rigtig, rigtig dybt" i deres forberedelsestid, "...for man kan virkelig være irriteret som lærer ...". 

4. søndag i advent

Redaktionen på KLFnet.dk ønsker alle en rigtig dejlig jul og godt nytår!

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.