Blog:Elsker/Elsker ikke/Elsker allermest

Ann-Louise har skiftet navn til A-Lo og træder for alvor ind i bloggerverdenen, med en af de stærkeste hot or not lister for lærere. Stil din latte fra dig på sengebordet og lad tommelfingrene scrolle ned af A-Lo's lister.

Lærerblog: Strakte Hænder | 17. september 2016
Denne her kommer der en forklaring på længere nede i bloggen.
Denne her kommer der en forklaring på længere nede i bloggen.

I min stræben efter at blive ’hipster-blogger’ (det ligger lige til højrebenet; 38 år, 162 cm og folkeskolelærer… Who´s not in??;)  har jeg researchet lidt i blogger-trends og erfaret, at der er adskillige indgangsvinkler, man ikke kommer uden om.

Vigtigst er introduktionen. Den skal overbevise læseren om, at HÉR er en blog, man er nødt til at læse, fordi personen bag – i al sin "diva"gens – er et spændende, velovervejet, filosofisk, trendsættende, dybt, nede på jorden, fremme i skoene og intelligent individ, der har styr på sit shit. Well, here goes…


Jeg hedder Ann-Louise og er 38 år. Jeg lever det vilde liv som singlemor på høje hæle (fik jeg sagt, at jeg måler 162 cm?) på det fashionable Frederiksberg. Jeg har altid gang i 1000 spændende projekter (vasketøj, oprydning, indkøb) og læser inspirerende og dyb litteratur (magasinet Cover og Lars Kepler-krimier… ”Stalker” er altså pænt tyk!). Jeg kobler af og finder min energi, når jeg slentrer rundt i Københavns gader med en to-go Soya Latte i hånden (Pokemonjagt med drengene). Jeg har et stort og varieret socialt netværk (Tinder, Facebook, Happn, Linked-in, Pinterest, Instagram og Snappen) og er naturligvis politisk engageret (har været tillidsmand en måned –  ja, okay…….., der var ikke andre, som stillede op..)


NU har jeg fanget læserens opmærksomhed og ved, at alle vil give en halv arm for at vide, hvordan jeg ville twiste den altid populære overskrift: ”Hot or not”. Her kunne man helt passende tage fat på de ufravigelige og dybt forankrede trends, vi lærere opererer inden for. Vi lærere er jo en stereotyp flok, som kender kategorier som:

”Lidt ældre rock´n´roll’er” – Læreren, der i alt sin simpelhed kendetegnes ved lædervest, nøglekæde og en krøllet pakke Cecil i lommen.

”All-in på henna og lilla” – Den farverige krea-lærer, der sværger til øko-bomuld i alle nuancer af lilla, gigantiske smykker i plast eller horn og utæmmet henna-farvet hår.

”Musen” – Læreren, der bruger vindruekerneolie som ansigtscreme, går med beige rullekrave, har leverpostejfarvet pagehår og ikke ejer en mascara.

”Den moderne fjällräv” – Læreren i 30’erne, der har redefineret den klassiske lærer-type og vælger en sammensætning af deluxe fjällräven-taske med læderstropper, kondi-sko (som er slidte på den fede måde) og moderigtig hornbrille.

”Den upassende” – Lærerinden, der altid er lidt for nedringet, lidt for lårkort og med lidt for røde læber (måske musiklærer –derfor læbestiften på alle blokfløjterne).

”Pure Hipster” – Über-hipster-læreren med Vibskov-strik, håndrullet smøg bag øret og tatoverede ben.

'Den upassende' stillede naturligvis op til et snapshot.
'Den upassende' stillede naturligvis op til et snapshot.

Med et galant afsæt i ovenstående kan man springe over i et andet blog-must ”Fordomme om…”.  Hmmmmm, where to begin??  Trods det faktum, at jeg i løbet af de sidste tre år er blevet tæppe-banket med selvsamme om mit fag, tror jeg alligevel, at jeg vil putte overskriften i ”Køleskabet” for nu (yes, det er et nyt udtryk/værktøj, jeg lige har lært på koordinator-camp) og måske gå lidt mere empirisk til værks, inden jeg ”tømmer” indholdet ud på bloggen her.

I stedet vil jeg gribe fat i en af tidens helt store overskrifter i blogger-verdenen ”Elsker/Elsker ikke”, der i al sin simpelhed både kan være poetisk, klog, selvsmagende, reflekterende, anerkendende, fordømmende og sidst men ikke mindst gøre opmærksom på, at man er fed med de fede.

Så here we go: In a special teacher edition: Elsker ikke/Elsker/Elsker allermest

Elsker ikke:

Når Lone fra vikartelefonen ringer kl. 07.00 og meddeler, at jeg er i den heldige situation, at alle mine forberedelsestimer bliver konverteret til vikartimer i 9.E, Når Lone fra vikartelefonen ringer forgæves på mit nummer og derefter går Google-amok, opsporer min 10-årige søns nummer og ringer til ham (pænt insisterende), Når jeg endelig har nosset mig sammen til at tage madpakke med, og nogen så har spist den (WTF?!?), Når jeg under lokaleflytning erfarer, at min – ellers usædvanligt rare – kollega for fjerde år i træk har gaflet katederet med sig, Når jeg – grundet kateder-problematikken– får en fireårs-indestængt hjerneblødning foran souschefen, som smiler overbærende og siger: ”Lad det fare” (Say what, Poul Reichardt?) Når der er kaskader af efterladenskaber i personaletoilettet (ad, ad, ad!!!) (Vel at mærke ikke fra mig selv!!), Sure mails, Gårdvagtsvesten (neon-gult nylon har bare aldrig rigtigt gjort noget godt for nogen), Frugtordningen på tredjedagen inkl. bananfluer, Når man drømmer om en god kop kaffe og har fortrængt, at det bare ikke kommer til at ske med rød Merrild, Når min kollega Signe og jeg tropper op i ens tøj… for anden gang på en uge, Kopimaskinen (need I say more?)...

Elsker:

Sorte sprittusser, Udstrakte arme mandag morgen, Smil, Når Signe kommer med kaffe fra Lagkagehuset, Når visioner bliver til virkelighed, Lamineringsmaskinen, Fredag, Nye bøger, UgeskemaRevolutionen, Når nogen tager ens gårdvagt, Huller i teksten, Når det er umagen værd, Små bodyguards i skolegården, Når alle bolde bliver grebet, Vide rammer, Tillid, Små detaljer, Glade forældre, Forskellighed, At vende bøtten, Et ordentligt produkt, Lige ud af posen, At gøre en forskel, Progression og PYT.

Elsker allermest

At jeg har de BEDSTE kollegaer -og i den forbindelse-, tanken om, at Hanne O. snart sælger ud af sin garderobe, At man altid kan høre Mias grin uanset, hvor på skolen man er, At Hanne N. altid er ukuelig og fantastisk, At Pierre kan overtales til at drikke sjusser til kl. 11.00 om formiddagen, selvom han er på vej i seng (altså ikke på en skoledag. For Guds skyld!!!), At Mathias altid dufter absurd godt, At Sebastian mest griner med skuldrene og uden lyd, At Michelle taler mere jysk end mig, At Joon (næsten) har lært mig at værdsætte en krammer, At Carl griner, selvom man overhovedet ikke er sjov, At Maria er sød og positiv, At Pia M. altid synger sange, man havde glemt (til Hanne N.´s store irritation), At Sysser har en god røv i læderbukser, At Christian tager træstammer med til teammøder (så er han tilgivet, selvom han har glemt at købe vandkander), At Linette, Dorthe, Flemming  og Claus P. kan fikse alt, At Tine laver Nutella til sit team (herre god stil), At Rudi er stoppet med at tage sit kateder med (af hjertet tak), At Claus og jeg har noget med Marie Key, At Trine altid er god for en lille anekdote, At Jacob er skide god til at være anerkendende, At Kaj er sej.

Signe… bare Signe (aka min livsline!)

From TÜHT (The Über Hipster Teacher-blogger), også kendt som A-Lo ;)

Ekstra: Find 5 bananfluer!
Ekstra: Find 5 bananfluer!

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

NathanbaifF | 20. januar 2018 KL. 22:33

Hello. And Bye.

Arkiv